Notícies

Veure arxiu de notícies

Exposició: "100 ANYS DE L'ORQUESTRA PAU CASALS: EXCEL·LÈNCIA MUSICAL I COMPROMÍS SOCIAL"

25/11/2020

Exposició: "100 ANYS DE L'ORQUESTRA PAU CASALS: EXCEL·LÈNCIA MUSICAL I COMPROMÍS SOCIAL" L'exposició vol fer conèixer la història de l’Orquestra Pau Casals i alhora reivindica la figura de Pau Casals com un dels millors directors d’orquestra del s. XX. Es pot visitar al Museu de la Música de Barcelona i al Museu Pau Casals del Vendrell fins el 9 de gener de 2022. https://www.2020.paucasals.org/es...

L’exposició mostra la història i l’impacte musical que va suposar la creació de l’Orquestra Pau Casals a Barcelona a través dels nombrosos documents, programes de concerts i partitures que es s’han conservat als Fons Pau Casals de la Fundació Pau Casals, dipositats a l’Arxiu Nacional de Catalunya, i dels fons que es conserven a la Biblioteca de Catalunya, al CEDOC, a l’Arxiu Històric de la Societat del G. T. del Liceu, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, entre altres, i que mostren la intensa activitat que va tenir l’orquestra durant els seus anys d’existència. A més, l’exposició comptarà amb documents audiovisuals de gran valor recopilats per la Fundació Pau Casals.

L’exposició es podrà visitar en dues seus alhora: el Museu Pau Casals del Vendrell on es mostren els concerts que l’orquestra va fer arreu del país, amb especial èmfasi en l’homenatge que els músics de l’orquestra van organitzar a Pau Casals al Vendrell l’any 1927 i en la figura de Pau Casals com a director d’orquestra internacional, i al Museu de la Música de Barcelona on s’explica la història de l’orquestra, des de la seva fundació , els músics que en van formar part, el seu funcionament, el seu repertori i convidats i el seu compromís social amb el projecte de l’Associació Obrera de Concerts. Dues exposicions complementàries que ens donaran una visió global de Pau Casals com a músic i director d’orquestra.

L’exposició ha estat comissariada per Núria Ballester, directora del Museu Pau Casals, juntament amb un comitè assessor format pel director del Museu de la Música, Jaume Ayats, el musicòleg Bernard Meillat i el director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, i ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, Acción Cultural Española i l’Ajuntament del Vendrell.

Informació d'horaris i visites al 977684276 o al c/e museu@paucasals.org
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia