Notícies

Veure arxiu de notícies

EL MUSEU PAU CASALS INICIA EL 2021 AMB UN NOU PROJECTE DE REHABILITACIÓ I RENOVACIÓ MUSEOGRÀFICA

29/12/2020

El proper 1 de febrer l’exposició permanent tancarà al públic fins a la finalització de la renovació. Restaran obertes la recepció i la botiga, els jardins i també la sala polivalent on, fins el 9 de gener de 2022 es podrà visitar l’exposició “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social”

Coincidint amb els 20 anys de la inauguració del museu i amb la recent declaració de Museu d’Interès Nacional, el Museu Pau Casals inicia un projecte de restauració de l’edifici històric i els jardins del museu i de renovació museogràfica.

La intervenció arquitectònica s’ha plantejat amb l’objectiu principal de resoldre els processos de degradació de l’edifici relacionats amb la seva ubicació davant de la platja. A més, totes les instal·lacions de control de clima, electricitat, il·luminació i seguretat s’actualitzaran amb criteris d’eficiència energètica i tecnològica. Així mateix, els diversos espais del Museu Pau Casals s’adequaran als nous usos i concepcions museogràfiques i es recuperaran les arquitectures originals de la casa, fruit del procés d’investigació arquitectònica que s’ha realitzat, incorporant-hi detalls de decoració als sostres i parets que faran lluir al Museu Pau Casals en tota la seva esplendor.

Amb l’actualització museogràfica, apostem per apropar el llegat musical i els valors humanístics de Casals a les noves generacions, incorporant nous
elements i continguts al voltant de la seva figura, fruit d’investigacions i processos de gestió documental. La nova museografia també donarà l’oportunitat al visitant de gaudir de la música interpretada, dirigida i creada per Pau Casals de manera més emotiva. Una proposta museogràfica innovadora que es durà a terme mantenint l’esperit de la casa, actualitzant-ne la presentació i, alhora, preservant el caràcter acollidor tan distintiu del Museu Pau Casals.


El projecte serà finançat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament del Vendrell.

Per a més informació dels horaris i les visites us podeu posar en contacte amb nosaltres al 977684276 o al c/e museu@paucasals.org


Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia