Notícies

Veure arxiu de notícies

EL MUSEU PAU CASALS HA ESTAT DECLARAT MUSEU D'INTERÉS NACIONAL

14/07/2020

El Govern ho ha acordat per la seva importància i el valor del conjunt dels béns culturals que aplega. Per celebrar-ho, el museu oferirà una jornada de portes obertes el proper diumenge 19 de juliol. Més informació www.2020.paucasals.org

El passat 16 de desembre de 2019, el Patronat de la Fundació Pau Casals va sol·licitar declarar el Museu Pau Casals com a Museu d’Interès Nacional, per la importància del personatge de Pau Casals, un dels noms més universals de la cultura catalana, i també per la rellevància patrimonial i museística del Museu Pau Casals. El Govern de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Patrimoni, l’ha declarat Museu d’Interès Nacional.

La declaració, informada el passat 10 de juny per la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya, permetrà posar en valor el llegat musical, humà i de lluita per la pau de la figura de Pau Casals, i donarà visibilitat i projecció nacional i internacional a un dels recursos museístics més importants de Catalunya.

En paraules de Núria Ballester, Directora del Museu Pau Casals “la declaració de Museu d’Interès Nacional ens arriba en un moment crucial per la consolidació i projecció del museu en un futur pròxim, donant un aval i un impuls molt important a les iniciatives i projectes empreses en els darrers anys pel museu, que ens han de permetre consolidar-nos com un dels equipaments culturals de referència a nivell nacional i internacional”.

Jordi Pardo, Director General de la Fundació Pau Casals, destaca que “el Museu Pau Casals és un dels sis millors museus d’Europa dedicats a un músic. Aquesta declaració és el reconeixement de la importància del llegat musical i humanístic d’un dels noms més universals de la cultura catalana, i d’un museu amb una programació i serveis culturals de qualitat que tota la ciutadania de Catalunya hauria de conèixer”.

Per celebrar-ho, convidem a tothom a visitar el Museu Pau Casals, situat a la Platja de Sant Salvador del Vendrell, a la jornada de portes obertes que el museu oferirà el proper diumenge 19 de juliol, en horari de 10h a 14h. Podeu consultar les recomanacions per a la visita www.2020.paucasals.org
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia