Notícies

Veure arxiu de notícies

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pau Casals

11/04/2019

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pau Casals L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) han iniciat una relació de col·laboració que es portarà endavant amb la signatura d’un conveni en el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” que permet que tots els ciutadans i ciutadanes del municipi de Vilafranca del Penedès puguin visitar gratuïtament el Museu Pau Casals en el pe

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, impulsant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana i garantint que el Mestre continuï essent un dels referents culturals de la nostra memòria col·lectiva.

Pau Casals va crear a l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un dels 10 millors museus d’Europa dedicats a un músic, i un servei de vocació pública obert tot l’any, que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. A més de la preservació del llegat del Mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes.
La col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès a la Fundació Pau Casals és molt important per tal que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Aquesta acció es plasmarà el proper dia 11 d’abril a les 20 hores al Vinseum en un acte en el que es donarà tret de sortida a aquesta col·laboració i la signatura del conveni de col·laboració. Es tracta d’un acte obert en el que hi haurà la participació de l’Escola de Música, el director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, per part del Vinseum, el seu President, en Joan Tarrada i per part del l’Ajuntament, el seu alcalde, en Pere Regull i els regidors Raimon Gusi i Joan Manel Montfort.
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia